28 Nisan 2017 Cuma

MUZLU CHEESECAKE

Muzlu cheesecake tarifi
Muzlu cheesecake nasıl yapılır
Cheesecake tarifi
Lorlu cheesecake nasıl yapılır
     Çay saatlerinde hafif bir pasta veya yemek sonlarında tatlı niyetine bile yenilebilecek muzlu cheesecake tarifini isterseniz muz dışında değişik meyveler kullanarak da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2 paket Eti burçak bisküvi 
  • 100 gram tereyağı 
  • 500 gram tatlı lor 
  • 150 gram labne peyniri 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 paket kabartma tozu 
Üzerine:
  • 1 paket Dr.Oetker bitkisel jel ( muz aromalı) 
  • 2,5 su bardağı kaynamış su 
  • 4-5 adet muz 

Yapılışı:
  • Bisküviler mutfak robotunda parçalanır, tereyağı eklenip yoğurulur.
  • Kelepçeli kalıba kenarlarından biraz yükseltilerek yayılır.
  • Elimizle veya su bardağının dibi ile iyice bastırılarak düzleştirilir. 
  • Üst kreması hazırlanana kadar buzdolabında bekletilir.
  • Lor, labne peyniri, yumurta, toz şeker, süt ve kabartma tozu mutfak robotunda pütürsüz, krema kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
  • Buzdolabından çıkarılan bisküvili tabanın üzerine krema yayılıp, kaşığın tersi ile düzleştirilir.
  • Önceden 170 derecede ısıtılmış fırına konulur.
  • Pişerken üzerinin çatlamaması için, kalıbın yanına küçük kaplarda su konulur.
  • Yaklaşık bir saat kadar piştikten sonra fırın kapağı aralık bırakılarak 15-20 dakika daha fırında bekletilir.
  • Bu arada, 2,5 su bardağı kaynamış suyun içine bitkisel jel paketinin tamamı karıştırılıp, ılınması için bekletilir.
  • Muzlar soyulup, istenen şekilde doğranıp, fırından çıkarılan cheesecake üzerine sıralanır.
  • Oda sıcaklığına gelen jel ortadan başlayarak yavaş yavaş kaşıkla muzların üzerini kaplayana kadar dökülür.
  • Buzdolabında 1-2 saat istenen sertliğe ulaşıncaya kadar bekletilip, dilimlenerek servis edilir.

8 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Melahat hanımcığım, sevgilerimle.

      Sil
  2. çok lezzetli görünüyor...

    blogumda ve instagram sayfamda çekiliş düzenliyorum sizi de beklerim.. sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef çekilişlere ve yarışmalara katılmıyorum :( Çok teşekkürler.

      Sil
  3. Dikkatle baktım fotoya muzları dizmek için bile çok emek harcamışsınız. İnsan sevmese bu işi yapamaz böyle mümkün değil. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutfakta vakit geçirmeyi eskiden beri severdim ama şimdilerde bir kaçış bir terapi :) Çok teşekkür ederim, sevgilerimle.

      Sil
  4. Blogunuzu takip ediyorum..her tarifiniz hem olculeme hem de uygulama konusunda oldukça başarılı
    Lezzeti ise inanılmaz .ellerinize sağlık ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşımlarımın işe yaramasına sevindim, takip ettiğiniz için teşekkür ederim.Sevgilerimle.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...